In de rats

vrijdag 03 april 2009 17:32

Nog 334 dagen / 11 maanden

De eerste maand van mijn dagboek zit er al weer op! Exact een maand geleden verscheen de eerste bijdrage. Het blijkt maar weer dat de tijd omvliegt als je een beetje bezig bent. Tot nu toe heb ik nog weinig dagen gehad waarop ik lang moest nadenken over een onderwerp. Die dagen zullen misschien nog komen, dat zult u dan wel merken, maar vaak is er wel iets gebeurd dat ik even aan kan stippen. Zo zou ik het vandaag over de Museumspoorlijn STAR kunnen hebben, maar laat ik dat maar niet doen. Binnenkort zal de raad een besluit over moeten nemen en ik wil eerst even de volledige uitleg van het college lezen voordat ik er een uitspraak over doe. Wat ik wel weet is dat er in Stadskanaal niet veel toeristische attracties zijn, van het kaliber van de STAR. Tussen twee haakjes: Is het nu heel flauw om te zeggen dat als je de STAR op zijn kop zet, we in de RATS zitten?

Op vrijdagen ontvang ik het weekblad Binnenlands Bestuur. Zo ook vandaag. In de editie van deze week wordt bericht over een deal die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil sluiten met het kabinet. Er ligt de afspraak dat er parallel aan de uitgaven van het rijk ook meer of minder geld in het gemeentefonds komt: Gelijk de trap op en gelijk de trap af. Door het crisisakkoord zal het rijk de komende tijd veel extra uitgaven doen. Dat zou betekenen dat gemeenten recht hebben op extra geld in het gemeentefonds. Daar ziet het VNG van af en in ruil daarvoor willen ze dat het gemeentefonds dan ook gelijk blijft als het rijk over twee jaren gaat bezuinigen. Dus het rijk gaat eerst de trap op en heeft al aangekondigd ook weer de trap af te gaan, maar de gemeenten blijven op hun trede staan. Met de deal wordt voor drie jaren financiële stabiliteit gekocht, zo staat in Binnenlands Bestuur te lezen. Daar valt wat voor te zeggen. Desondanks zal de gemeentebegroting toch wel een paar knauwen krijgen door alle ontwikkelingen van de laatste tijd. Over iets meer dan een maand zal het college met een voorjaarsnota komen. Ik ben heel benieuwd hoe de gemeentelijke cijfers er dan uit zullen zien. Eens kijken of we daar ook over in de rats moeten gaan zitten.

De ChristenUnie let altijd scherp op ontwikkelingen. De 31e reden om over 11 maanden op ons te stemmen.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'In de rats'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:29 Quote
Ik ben trots om Nep Horloges te vliegen voor dit mythische merk, die zoveel bijgedragen aan de ontwikkeling van de Hublot Replica luchtvaart en vertegenwoordigt het ultieme vlieger horloge de kampioen op deze gelegenheid aangegeven. En verder Replica Watches: trots ook om de eerste vrouw onder officiele drivers Breitling en dus beschermen luchtmachtmensen vierkante. Geboren in Grenoble in 1982, ziet Aude Lemordant dat zijn jeugd sleepboten zweefvliegtuigen vliegen over zijn huis.
Nieuw bericht

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden