Te laat

dinsdag 14 april 2009 14:35

Nog 323 dagen

Ik heb een trieste mededeling. Als u nog ambities had de nieuwe burgemeester van Stadskanaal te worden en u had uw sollicitatie nog niet verstuurd, dan moet u waarschijnlijk weer minstens 6 jaren geduld hebben. Gisteren liep de reactietermijn af. Als het goed is ligt ergens in Groningen nu een stapeltje brieven die door de commissaris en zijn kabinet bestudeerd worden. Ik ben benieuwd hoeveel mensen, en belangrijker: wie er allemaal gesolliciteerd hebben. Helaas zal ik daar nooit achter komen. Er ligt erg strikte geheimhouding op sollicitaties om de sollicitanten te beschermen. Alleen de fractievoorzitters krijgen het lijstje onder ogen en enkele kandidaten te spreken. Ze hebben vervolgens geheimhouding de rest van hun leven. Je zal immers maar solliciteren en het niet worden, dat is niet al te best voor het imago.

Nu we het toch over imago hebben; het gaat volgens mij niet te best met de populariteit van onze ouderen. Mijn schoonouders wonen vlak naast een groot verzorgingstehuizencomplex. Als wij daar op bezoek komen wil het op enkele dagen in het jaar nog wel eens gebeuren dat we onze auto niet kwijt kunnen. Vooral op vader- en moederdag is het een drukte van belang. Ook de paasdagen schijnen een ideaal bezoekje-aan-oma-moment in zich te dragen. Eergisteren was er echter niets te doen rondom de flats. Geen extra bedrijvigheid van spelende kleinkinderen, rollator-rally's en helemaal geen parkeerproblemen. Was het te mooi weer om even langs te gaan? Ik weet het niet. Het baarde me wel zorgen. Gelukkig is het over een maandje weer moederdag. (Het is wel lastig typen zo, met één hand in eigen boezem).

Ik vraag me af of onze sollicitanten wel beseffen dat een groot deel van het werk van Knoalster burgemeester bestaat uit het bezoeken van alle 100+-ers. Geen verkeerde taak denk ik. Ook daarin mag hij/zij een voorbeeldfunctie vervullen.

ChristenUnie: Trots op onze ouderen

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden