Plastic

vrijdag 17 april 2009 22:43

Nog 320 dagen

Sinds begin dit jaar zamelt ook de gemeente Stadskanaal haar plastic apart in. Dat ging tot nu toe erg goed. Er is al speciaal een persbericht de deur uit gegaan om te vertellen dat er heel veel plastic op werd gehaald in de eerste paar maanden. Het is ook een goed initiatief. Het blijkt beter te recyclen zo, wat goed is voor het milieu. Mensen besparen ook nog eens op hun restafval, en daarmee op hun afvalstoffenheffing. De motivatie om plastic te gaan scheiden is er daardoor ook.

Deze week ging er wat mis. Voor de eerste (en enige!) keer dit jaar zit er 6 weken tussen de vorige ophaaldatum en de eerst volgende. Dat is veel mensen ontgaan en er is door de hele gemeente heen veel plastic tevergeefs buiten gezet. Sommigen halen het weer binnen, anderen gooien het helaas op een hoop of laten het gewoon liggen. Ik denk dat het geen kwaad kan als er toch een klein extra rondje door de gemeente wordt gemaakt vandaag of morgen.

Afgelopen woensdag werd er door een raadslid al een vraag over gesteld tijdens de commissievergadering. Die was het ook opgevallen dat er in een niet-ophaal-week erg veel zakken buiten lagen. Burgemeester Stavast moest tot veler hilariteit toegeven dat ook hij al met zijn Plastic Heroes-zak naar buiten was gelopen, waar hij door een buurmeisje erop werd gewezen dat het deze week niet werd opgehaald. De PvdA vroeg om een huis-aan-huis verspreiding van een sticker of iets dergelijks waarop de plastic-afhaalkalender vermeld zou zijn. Dat werd door andere raadsleden met weinig enthousiasme ontvangen. Er is namelijk eind vorig jaar al een afvalkalender verspreid waarop alles te lezen viel. Die kalender heb ik echter al weggegooid. Dit omdat ik in de hoogbouw woon en alles in de stortkokers moet gooien en dus geen rekening hoef te houden met inzameldata. Er zullen meer mensen zijn die de afvalkalender al niet meer hebben. Van mijn kant daarom een kleine service: Hier kunt u de kalender downloaden en ik kan u ook vertellen dat het plastic over twee weken weer wordt opgehaald en dan wel elke vier weken tot het eind van het jaar! Als het goed is zult u ook iets dergelijks lezen op de gemeentelijke pagina's in de Kanaalstreek binnenkort. Het zou jammer zijn als door dit ongelukkige voorvalletje mensen weer zouden ophouden met het scheiden van het plastic.

ChristenUnie: Afvalkalender moet duidelijk zijn

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden