De Koningin naar Stadskanaal

donderdag 30 april 2009 09:59

Nog 307 dagen

Onze koningin bezoekt vandaag Apeldoorn in het kader van Koninginnedag. Waarschijnlijk is er weer een uitgebreid programma voor Hare Majesteit georganiseerd waarbij zij en haar familie de mooiste kanten van Apeldoorn te zien krijgen. Ik lag mij vanochtend af te vragen wat wij zouden doen als de koningin Stadskanaal zou uitverkiezen voor een Koninginnedag-bezoek. Het is een onwaarschijnlijk gegeven dat koningin Beatrix dat gaat doen: ze is in 2004 nog in onze provincie geweest en ik hoop niet voor haar dat ze tot aan haar 80e door moet werken.

Maar stel dat het gebeurt: ik zou als Stadskanaal de nadruk leggen op het rijke verenigingsleven. Er zijn talloze clubs en verenigingen in onze gemeente, koren, sportclubs, een theaterschool... Een stukje muziek van Dopper, een gedicht van Teis. Een reisje door onze bijzondere (maar korte) geschiedenis: in 250 jaren van moeras tot middelgrote kern met tegenwoordig zelfs een skyline Het verre uitzicht over de grote vlakte om de kern heen zou daarom ook een aanrader zijn.. Haar een hapje Knoalster Turf (gebak) aanbieden.

Misschien dat voor de echte historie nog een bezoekje aan Onstwedde gebracht moet worden. Onze andere kernen zijn ook de aandacht waard. Een rondvaartje over het kanaal, een bezoek aan de watertoren, een ritje met de STAR, dat kan een mooi rondje worden. Ik kan mij herinneren dat Stadskanaal eerder adverteerde met ‘de derde vrijmarkt van Nederland'. Misschien dat dat nu niet meer het geval is, maar een bezoekje kan uiteraard ook geen kwaad. Zonder problemen uit de losse pols zo een programma in elkaar gedraaid. Laat Hare Majesteit maar komen!

ChristenUnie: Niet voor één gat te vangen

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden