Ik raadslid

maandag 04 mei 2009 15:54

Nog 303 dagen

Op de voorpagina van het Dagblad van het Noorden stond een artikel onder de welluidende titel: ‘Raadslid worden? Nu hand opsteken.' Het artikel handelt over de zoektocht naar nieuwe raadsleden die door bijna alle partijen recentelijk is begonnen. In het artikel stond een link naar een website www.IkRaadslid.nl van het Instituut voor Publiek en Politiek, waar aan de hand van een aantal vragen bepaald kon worden of de politiek iets voor iemand is. Ik heb voor de grap de test ook maar even gedaan, en gelukkig, op de meeste vragen kreeg ik groen licht. Bent u ook benieuwd geworden? Hier kunt u het even doen.

De ChristenUnie is uiteraard altijd op zoek naar nieuw politiek talent. De zoektocht is bij ons dan ook al een tijdje geleden begonnen. Minstens een jaar of drie inmiddels. Toen hebben nieuwe leden plaats genomen in de steunfractie. Voordat ik een verkiesbare plek kreeg op de lijst had ik ook al 6 jaren in de schaduw meegewerkt binnen de ChristenUnie. Nu zijn er ook weer een aantal mensen die al een aantal jaren meedraaien. Ik vermoed dat enkelen op de nieuwe lijst ook weer een prominente plaats zullen krijgen. Verder konden tot 2 weken geleden nieuwe kandidaat- of aspirantraadsleden zich aanmelden bij de commissie die de lijst gaat samenstellen. Waarschijnlijk zullen daar ook nieuwe talenten de lijst van gaan halen, en misschien wel de volgende periode in de (steun)fractie plaats nemen.

Het wordt een interessante tijd. Met name ook voor partijen die mogelijkerwijs voor het eerst zetels zullen winnen: waar haal je ineens het nieuwe politieke talent vandaan? Maar minstens zo interessant voor partijen die naar alle waarschijnlijkheid zetels in zullen gaan leveren: Wie zet je waar op de lijst? Wie zou je kunnen missen in de raad? Zelfs in Stadskanaal krijg ik de indruk dat de strijd om de verkiesbare plekken al is losgebarsten bij sommige andere groeperingen.

Gelukkig is de ChristenUnie erg stabiel. Zowel in stemmenaantallen, in zetels als in personele bezetting. Gestaag is de ChristenUnie (en haar voorgangers) gegroeid van 0 naar 4 zetels in de afgelopen 30 jaren. In totaal hebben 8 mensen nu de ChristenUnie (en RPF en GPV) vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Stadskanaal met opgeteld meer dan een eeuw raadservaring. Ondanks dat is er toch best veel ruimte voor doorstroming en ontwikkeling. Zie bijvoorbeeld de entree van Okko en mij na de afgelopen verkiezingen. De (steun)fractie is ook een ideale mix van ervaring en nieuw bloed denk ik. Ik hoop dat we over 303 dagen met net zo'n evenwichtige fractie verder mogen.

ChristenUnie: De stabiele factor

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Ik raadslid'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:27 Quote
Dit horloge is in Replica Watches een zeer originele armband gevlochten staal, eerbetoon aan de originele modellen Breitling Replica, op een metalen gat armband of een leren riem. Breitling biedt ook een dial-in parelmoer en een bezel Hublot Replica set met optionele. De grote datum is zeer leesbaar weergegeven in een dubbel venster om 12 uur - in contrapunt aan de kleine seconden om 6 uur. voltooiing van een beetje dichter de continenten in schoonheid zal begeleiden.
Nieuw bericht

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden