In het nieuws

vrijdag 22 mei 2009 17:55

Nog 285 dagen

De laatste week heeft de ChristenUnie vier maal het landelijk nieuws gehaald met een standpunt of een idee. Dat is mooi om te zien. Zeker als de ideeën goed zijn. Vorige week donderdag wist onze vice-premier de nieuwsbulletins te halen met de opmerking dat VVD en PVV de mond vol hebben van het Joods-Christelijk gedachtegoed, maar het enkel gebruiken om anderen ervan uit te sluiten. Daarmee geven ze er blijk van niets van dat gedachtegoed begrepen te hebben. De spijker op zijn kop bedacht ik me toen ik het hoorde. Heel sterk van Rouvoet om het eens uit te spreken.

Een dag later kwam de eerste van twee opvallende ideeën uit de Europese campagne deze week. Een actie voor financiële steun voor de superbus vanuit Europa. Wubbo Ockels kwam enkele jaren geleden met het idee van de superbus als alternatief voor de Zuiderzeelijn. Die lijn gaat definitief niet door. Dus de ChristenUnie maakte zich sterk voor het Noorden door de superbus te steunen.

Weer een dag later kwam Arie Slob met een roep tot een debat over de wenselijkheid van de aflossingsvrije hypotheek waar ik eerder deze week al over schreef.

Vandaag haalt de ChristenUnie wederom de headlines door een strijd te starten voor gehoorbescherming. Het geluidsniveau in discotheken en op feesten is vaak veel te hoog. Ook Mp3-spelers kunnen steeds meer volume produceren. Het blijkt dat er veel jongeren gehoorschade door oplopen. Misschien dat er parallel aan het rookverbod – dat in de horeca ook gericht is op bescherming van de werknemers – ook een verbod op te hoge geluidsvolumes geregeld kan worden.

Als ik zie dat een kleine partij met landelijk maar 6 van de 150 zetels en in Europa maar 2 van de 27, zoveel aandacht kan trekken door met creatieve ideeën te komen dan ben ik daar best een beetje trots op. (En dankbaar voor, zou mijn moeder zeggen). Christenen hebben de opdracht een zoutend zout te zijn in de samenleving. Op dit moment is de ChristenUnie zeker een smaakmaker in de Nederlandse politiek.

Vandaag twee tips omdat u er nog één te goed had voor Hemelvaartsdag

ChristenUnie:
Ideeën te over
Smaakmakers

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden