Debat

dinsdag 02 juni 2009 19:09

Nog 274 dagen

Op dit moment strijden 6 lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen in een debat op Nederland 1 tegen elkaar. Het is een bijzonder schouwspel. Vroeg in de uitzending werd een peiling vertoond van de bekendheid van de 6. “Onze” Peter van Dalen scoorde het slechtst met 6%. De 3 tweede kamerleden waren het bekendste, maar scoorden ook niet meer dan een derde.

Het is vreemd om deze 6 mensen te zien debatteren. Het zijn niet de bekende gezichten bij de bekende partijen. Het gaat de één ook beter af dan de ander. Er staan lijsttrekkers die duidelijk gewend zijn aan het vlotte debatteren, en lijsttrekkers die duidelijk meer zijn van de diepgaande dossierkennis. Er staan lijsttrekkers die elk punt in hun eigen richting proberen te buigen en lijsttrekkers die eerlijk antwoord geven.

Het is bijzonder om als kleine beginsel-partij, die de ChristenUnie toch nog steeds is, actief te zien in de debatten tussen de grote partijen. Groenlinks en D66 zijn er niet bij, om maar wat te noemen. De ChristenUnie draagt verantwoordelijkheid in het kabinet en dat levert ook uitnodigingen op voor dit soort gelegenheden. We hebben ook wat te zeggen. Dat bewijst Peter van Dalen vanavond wel. Het debat gaat hem goed af. Mocht u het gemist hebben. Een mooie kreet uit zijn mond: Fietspaadje bouwen, Brussel er buiten houden.

ChristenUnie: innovatie hoog in het vaandel
Nee tegen een superstaat, ja tegen samenwerking

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden