Fictief

vrijdag 12 juni 2009 14:32

Nog 264 dagen

Nog één berekening heb ik niet gemaakt. Maar ik las op persburo.eu dat PvdA-wethouder Duit dat wel heeft gedaan: een berekening van het aantal zetels in onze raad op basis van de uitslag van de Europese Verkiezingen. Even kort hier onder (zonder deelname PVV heb ik zelf even toegevoegd:)

 partij                           huidig                   Met deelname PVV   Zonder deelname PVV
 CDA  5  8  8 
 PvdA  10  4  5
 PVV  0  4  xxx
 ChristenUnie  4  3  4
 SP   0  1  2
 VVD  2  1  2
 D66  0  1  1
 Groenlinks  0  1  1

Gemeentebelangen (nu 2) kan niet worden meegerekend, omdat die niet meededen aan de Europese Verkiezingen. Een zetel die zij zouden halen zou ten koste gaan van die van Groenlinks in het eerste rijtje en één van de VVD in het tweede rijtje.

Waarom zou een PvdA-wethouder nu een dergelijk rijtje willen optekenen? Het ziet er niet echt positief uit voor zijn eigen PvdA. Hij geeft er ook direct bij aan dat hij geen persoonlijke consequenties trekt uit deze uitslag. En dat is natuurlijk terecht. Zijn persoonlijk functioneren staat los van de uitslag van de Europese verkiezingen. Een oordeel daarover moet over 264 dagen gegeven worden. Ik ben heel benieuwd hoe de bevolking van Stadskanaal dat gaat doen.

Feitelijk valt er geen zinnig woord over te zeggen, maar dromen en rekenen is altijd leuk. Wat wel duidelijk is, is dat de 4e zetel van de ChristenUnie één is waar hard voor gevochten moet worden. In 2006 haalden we hem op 6 stemmen. Het zou mooi zijn als we hem volgend jaar volledig zouden kunnen binnenhalen.

ChristenUnie: telt mee

p.s. indien het u leuk lijkt om een geheel vrijblijvende voorspelling te doen over de uitslag komend jaar, nodig ik u uit het stukje van 13 mei jongstleden nog eens te lezen en uw voorspelling er aan toe te voegen!

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden