Zure augurkentijd

zaterdag 27 juni 2009 18:57

Nog 249 dagen

U heeft er vast wel eens van gehoord: Komkommertijd. Volgens het woordenboek de tijd waarin een college niet vergadert. De associatie die het bij mij vooral oproept is een totaal gebrek aan nieuwsfeiten, waardoor kleine dingen groot worden uitgemeten in de kranten die maar half zo dik zijn. Wist u trouwens dat de Duitsers de politiek rustige tijd in de zomer ‘Sauregurkenzeit’ – oftewel zure augurken-tijd noemen? En in het West-Vlaams sprak men vroeger over plattebonentijd weet wikipedia mij te melden.

Het reces is ook hier begonnen. Tot 25 augustus aanstaande heb ik geen vergaderingen meer in mijn agenda staan. Die datum komen we voor het eerst weer als fractie bij elkaar, gevolgd door een raadsvergadering 6 dagen later. Een volle 8 weken waarin de lokale politiek tot een stilstand komt, zo lang er geen ontzettend grote urgente zaken gaan spelen. Formeel staat in het reglement van orde dat de raad kan worden teruggeroepen, maar dat is in de jaren dat ik de politiek hier volg nog niet voorgekomen. Ik hoop ook dat het niet nodig gaat zijn de komende maanden.

De Stadskanaalster politici zijn ook wel toe aan een rustige periode. Niet zo zeer omdat er ontzettend hard gewerkt is de afgelopen tijd - het college heeft nog steeds niet bijster veel geproduceerd – maar meer omdat er een drukke tijd staat aan te komen. Vanaf de vakantie zal het in één ruk hard doorwerken zijn tot de verkiezingen, waarna de nieuw verkozen raadsleden zich zullen mengen in de discussie over de collegevorming. Tussendoor komt nog de begroting 2010 aan bod met de daaraan gekoppelde algemene beschouwingen en ik neem aan dat dit college nog gaat proberen wat dingen voor elkaar te krijgen voordat ze over 250 dagen demissionair worden.

Wat betreft dit dagboek kan ik melden dat die ook tijdens de zomer gewoon door zal gaan. Er zijn nog genoeg zaken, standpunten, artikelen, gebeurtenissen, die ik heb laten liggen om de komende maanden over door te schrijven. Het zachte verfrissende nieuws, zoals dat past bij de ChristenUnie en in de tijd van de komkommer... Laat die zure augurken en die platte bonen maar zitten.

Twee tips in verband met het weekend:

ChristenUnie: Supergemotiveerd
Trouw aan haar beginselen

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden