Wielrennen

maandag 06 juli 2009 21:45

Nog 240 dagen

De Tour de France is begonnen. Als u wilt, kunt u de hele middag aan de buis gekluisterd zitten om de verrichtingen van zo’n 180 magere mannen met gigantische benen te volgen. Het is een bijzondere sport: wielrennen. De grote rondes hebben een dusdanige lengte en snelheid dat het voor normale stervelingen niet in 3 weken te fietsen is, toch weet een grote groep mannen het regelmatig te volbrengen.

Ik vind veel sport leuk om te volgen, zeker als Nederlanders goed presteren. Wat ook een bijkomstigheid van sport op televisie is, is dat het motiveert om zelf ook in beweging te komen. Ik moet mij sterk vergissen als het aantal amateurwielrenners, dat je dagelijks op straat tegenkomt in de maand juli altijd een stuk hoger is dan in de rest van het jaar. Ook wij vatten gisteren het idee spontaan op – nadat ik een tijdje naar de tour had gekeken – om maar eens op de fiets richting mijn schoonouders gedaan. Iets dat we zeker een jaar niet hadden gedaan. Ik moet mij heel sterk vergissen dat de vorige keer ook niet rond een vorige tour was.

Goed voorbeeld doet volgen. Dat geldt voor veel dingen die op de TV verschijnen. Helaas krijgen soms ook slechte dingen navolging. Wat dat betreft vind ik toch dat de taal die ik regelmatig tijdens de vragenuurtjes van de Tweede Kamer gebezigd hoor worden door Kamerleden zwaar ongepast en een erg slecht voorbeeld.

ChristenUnie: Een voorbeeld

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden