Jatrie

vrijdag 10 juli 2009 21:10

Nog 236 dagen

Af en toe krijg je wel eens een cadeau waarvan je niet helemaal weet wat je er mee aan moet. Ik denk dat iedereen een soortgelijke situatie wel eens heeft meegemaakt. Je krijgt bijvoorbeeld met de beste bedoelingen iets waarmee je helemaal niets kan, of je krijgt iets waarvan je geen idee hebt wat het voorstelt of wat je er mee zou moeten doen. Soms kan dat uiteindelijk nog best positief uitvallen…

Het Streekhistorisch Centrum kreeg enige tijd geleden een erfstuk. Een boot. Jatrie. Eentje die niet glimmend in Zuid-Europese havens thuis hoort. Ook niet eentje waarmee je gemakkelijk het ruime sop zou kiezen. Ik weet niet of er een apk voor boten is, maar deze zou het waarschijnlijk niet halen.

Dat de boot aan het Streekhistorisch Centrum werd geschonken was niet zonder reden. Het vertegenwoordigt de nodige cultuurhistorische waarde en heeft ‘altijd’ in het kanaal gelegen. Het Streekhistorische Centrum beschikt echter ook niet zomaar over de financiële middelen om een restauratieklus uit te voeren die nodig is voor een boot als de Jatrie.

De oplossing werd echter gevonden. De restauratie wordt een onderwijs/werkproject voor jongeren die anders de boot dreigen te missen. De gemeente heeft aangegeven daar het nodige geld voor beschikbaar te stellen. Kijk dat vind ik nu een mooi voorbeeld van een project waar mee het nut van de gemeenschap voor betrekkelijk weinig kosten op verschillende manieren wordt gediend. De jongeren krijgen een mooi leerproject. Het streekhistorisch centrum een gerenoveerde boot en de inwoners van Stadskanaal een stukje cultuurhistorie. Mooier kan het toch bijna niet.

ChristenUnie: tekent (voor) goede projecten

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden