Ongeluk

maandag 13 juli 2009 22:17

Nog 233 dagen

Ik veroorzaakte vandaag bijna een ongeluk. Ik reed met de auto met aanhanger, volgeladen met puin richting de gemeentelijke afvalverwerking. Ik had haast. Het liep richting vieren en ik weet dat de medewerkers van de afvalverwerking graag op tijd naar huis gaan. Met dit haastige gevoel in mijn hoofd reed ik over het industrieterrein. Plots verscheen er een busje van rechts die ook niet rustig op het kruispunt aan kwam rijden. Ik kon gelukkig nog stoppen, maar was me ineens weer bewust van de gevaren die het autorijden met zich mee kan brengen. Mijn wijze autorijdinstructrice heeft mij in de eerste rijles en nog enkele keren daarna op het hart gedrukt dat ik een moordwapen in handen had.

Als (gemeente)bestuur probeer je wegen zo in te richten dat alle nodige verkeer er kan passeren met een zo klein mogelijke kans op ongelukken. Helaas valt dat nooit helemaal uit te sluiten. Altijd blijft er de menselijke factor. Daar kwam ik dus vandaag ook weer achter. Mensen maken fouten, zijn soms afgeleid of zien per ongeluk wat over het hoofd. Toch worden er liever rotondes dan kruispunten gerealiseerd, ongelijkvloerse kruispunten geregeld langs onze autowegen. Door de ChristenUnie is er aandacht gevraagd de laatste jaren voor de bermkanten van de wegen in de buitengebieden. De pleinlijn schijnt het aantal ongelukken te hebben teruggebracht. Dat lijkt ons te komen door een gecreëerd gevoel van onveiligheid, en of dat nu de manier is, lijkt me niet. Maar goed, liever een onveilig gevoel en geen ongelukken dan andersom.

Na de situatie op het industrieterrein bleek ik te laat bij de afvalverwerking te zijn. De poort was dicht. Maar ja, ik kan niet meer zeggen dat het een ongelukkig ritje was…

ChristenUnie: Onveilige situaties uitbannen

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden