Juffertoren

vrijdag 17 juli 2009 09:22

Nog 229 dagen

Stadskanaal kent enkele monumenten. Het zijn er niet heel erg veel. Dat is goed te verklaren, omdat de gemeente en de kern nog niet heel oud zijn. Er zijn een paar oude kerkjes die als monument gekenmerkt zijn. De Juffertoren in Onstwedde is zelfs een Rijksmonument.

Omdat getracht wordt monumenten in stand te houden dient er regelmatig onderhoud plaats te vinden. Soms ook grotere klussen of zelfs grootschalige renovatie. Oude gebouwen tonen vaak mankementen die tegenwoordig grotendeels uitgesloten kunnen worden. De kennis van vandaag is natuurlijk een stuk verder dan 300 jaren geleden. Sterker nog, de kennis van nu sluit bijvoorbeeld asbest uit en zachtboard plafonds, dingen die in mijn 40 jaar oude huis nog nagenoeg standaard waren.

Maar terug naar de monumenten. Als je er maar een paar hebt, moet je ze koesteren. Zeker als ze zo beeldbepalend zijn als de Juffertoren in Onstwedde. Soms kost dat geld. Dat zij zo. Het is goed dat het college de raad zal gaan vragen daar geld voor beschikbaar te stellen. Wat ik niet zo slim vind van het college is om dat nu te doen in verband met het versnelde oppakken van klussen in verband met de kredietcrisis, als de restauratiecommissie vraagt om nog even te wachten op rijksgelden (die in 2011 aangevraagd kunnen worden) om alles in één keer goed te doen. Reserveer het geld maar alvast, en wacht met de klus tot de kerk zelf ook genoeg geld heeft, en het Rijk haar bijdrage ook doet, zodat alles in één keer goed gedaan kan worden!

ChristenUnie: Luisteren naar de belanghebbenden

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Juffertoren'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:23 Quote
Ik ben trots om Nep Horloges te vliegen voor dit mythische merk, die zoveel bijgedragen aan de ontwikkeling van de Hublot Replica luchtvaart en vertegenwoordigt het ultieme vlieger horloge de kampioen op deze gelegenheid aangegeven. En verder Replica Watches: trots ook om de eerste vrouw onder officiele drivers Breitling en dus beschermen luchtmachtmensen vierkante. Geboren in Grenoble in 1982, ziet Aude Lemordant dat zijn jeugd sleepboten zweefvliegtuigen vliegen over zijn huis.
Nieuw bericht

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden