Eerste

maandag 20 juli 2009 20:04

Nog 226 dagen

Elke raadsperiode kent verschillende nieuwe gezichten. Er is veel aandacht voor de nieuwe mensen. Het betekent echter ook dat er evenveel mensen van het toneel verdwijnen. Al dan niet op eigen verzoek. Na de verkiezingen in 2006 kwamen er 11 nieuwe gezichten in de raad terecht. 6 direct na de verkiezingen, 5 na de wethoudersinstallatie. Dat betekende ook het afscheid van 11 mensen.Soms wordt vantevoren aangekondigd dat mensen er mee ophouden.

Het eerste collegaraadslid van deze periode heeft in de openbaarheid gebracht er na deze periode naar alle waarschijnlijkheid mee op te houden. Niet de persoon van wie ik het het meest verwacht had. Het is namelijk niet iemand die er al een aantal perioden op heeft zitten, die geen fiducie in het werk lijkt te hebben of een uitgebluste indruk wekt. Sterker nog. Hij zit in zijn eerste periode, doet het goed en is nota bene het jongste raadslid van allemaal. Zover mij bekend het jongste raadslid dat Stadskanaal ooit gekend heeft. Collega Herbert Dijkstra van de VVD.

Ik moet zeggen dat ik het erg jammer vind dat hij er niet mee door zal gaan. Het is leuk om een leeftijdsgenoot in de raad te hebben. Hij draagt echter plausibele redenen aan om er mee te stoppen: werk en een vriendin in de stad Groningen worden steeds lastiger te combineren met het vele werk in Stadskanaal. Herbert, als je dit leest, alvast veel succes en Gods zegen gewenst in al je andere werk.

ChristenUnie: keuzes maken de man

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden