Wedeka

maandag 27 juli 2009 21:59

Nog 219 dagen

 

Vandaag ontving ik een bijzondere brief. En ik vermoed dat er meer mensen in Stadskanaal zijn geweest die de zelfde brief hebben ontvangen. De afzender is Business post Wedeka. In de brief wordt aangekondigd dat vanaf 1 augustus Wedeka ook postbezorging gaat doen. 25 in geel geklede postbodes zijn vanaf dat moment onderdeel van het knoalster straatbeeld.

 

Een tijdje terug nodigde Wedeka de raadsleden van Stadskanaal en Veendam uit om eens een kijkje te komen nemen. Samen met collega Ingrid ben ik dat wezen doen. Het was een zeer leerzame middag. We hebben rondgekeken op verschillende plekken en uitleg gehad over de werkwijze van het bedrijf. Wat toentertijd de meeste indruk achterliet was de bereidheid van de bedrijfsleiding en de actieve inzet van het bedrijf om altijd op zoek te gaan naar manieren om geld te verdienen met de mensen die er werken. Groenvoorziening is de meest bekende tak van dit bedrijf, maar wist u dat ze tot diep in Friesland nog mensen aan het werk zetten? Het bedrijf is ook een tijdje bekend geweest van de traphekjes. Het heeft er talloze in elkaar gezet en toen het niet meer rendabel bleek is er ook de wijsheid geweest om iets anders te zoeken. Dat kan ik erg waarderen. Die ondernemingslust en de kunst om op het juiste moment de aandacht te verleggen. Deze instelling legde geen windeieren. Wedeka was een van de weinige SW-bedrijven die positieve cijfers wist te overleggen.

 

Nu is er dus weer een nieuwe tak van sport. De postbezorging is nog maar net vrijgegeven en Wedeka duikt erop om zo weer 25 mensen aan een baan te helpen. Alle lof.

 

ChristenUnie: Bedrijvigheid actief stimuleren

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden