Discretie

woensdag 19 augustus 2009 19:56

Nog 196 dagen / 28 weken

 

Ik had er de afgelopen dagen al even aan gedacht. Volgens mij moest het niet lang meer duren voordat de personen die gesolliciteerd hadden naar een plek op de ChristenUnie lijst uitsluitsel zouden krijgen over hun positie. En inderdaad, zojuist kwam de secretaris aanlopen met de brief met het voorstel van het bestuur. In deze brief stond nog iets. Namelijk het verzoek om geheimhouding van de lijst tot het moment dat het bestuur het openbaar maakt. Uiteraard houd ik mij daaraan. U zult nog even drie maanden geduld moeten hebben tot de leden zich er op 16 november over hebben uitgesproken. Vanaf dat moment zijn de namen en rugnummers openbaar.

 

Toch bijzonder: een stukje met een duidelijke mededeling, maar toch zoveel geheimzinnigheid. Misschien dat u zich kunt troosten met het feit dat ik weinig meer weet dan u. Ik ken van één van de kandidaten de positie, over alle andere ben ik ook in het ongewisse. Ik ken zelfs niet de namen van de mensen die zich kandidaat hebben gesteld.

 

Is dit nu een gebrek aan openbaarheid? Ik denk het niet. Dit is zorgvuldigheid. Het voorkomt dat anderen eerder dan jij weten op welke plek je staat. Het biedt mensen die zich om wat voor reden dan ook nog wensen terug te trekken daartoe de mogelijkheid. Het wordt uiteindelijk allemaal openbaar. Tot die tijd gaan we een goede oefening discretie tegemoet.

 

ChristenUnie: Echt zorgvuldig

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden