Weeralarm

donderdag 20 augustus 2009 19:40

Nog 195 dagen

 

Ik heb het altijd al fascinerend gevonden dat mensen er redelijk in slaagden om het weer te voorspellen. Voor mijn gevoel is het de laatste decennia ook steeds nauwkeuriger geworden. Het gebeurt niet vaak meer dat de voorspellingen er compleet naast zitten. Dat je met je korte broek richting strand vertrekt om vervolgens de hele dag in kou en regen terecht te komen.

De buienradar is ook zoiets bijzonders. Tot op het kwartier nauwkeurig en twee uur in het voren bekijken hoe laat het gaat regenen. Ik stel er zelfs uitstapjes, zoals bijvoorbeeld boodschappen, op af tegenwoordig.

 

Vandaag hebben we te maken met een weeralarm. Dat is niet voor het eerst. Maar lang bestaat het volgens mij nog niet. Ik merk wel dat ik er steeds minder van onder de indruk ben. Het zal wel weer overwaaien is nu bijna de eerste reactie. Dat is uiteraard zo, maar of het verstandig is? Er zal wel niet voor niets zo’n alarm afgegeven worden.

 

Het is toch een feit dat veel dingen die in eerste instantie veel impact hebben na verloop van tijd wennen. Ik weet nog hoe intensief ik naar de eerste keer in de raad toeleefde. Tegenwoordig is het al veel normaler. Toch zie ik wel uit naar de komende keren. Er is weer een tijdje over heen gegaan sinds de laatste keer, er komt een beëdiging aan, andere voorzitters. Ik ben benieuwd of het gaat stormen...

 

ChristenUnie: nieuw elan

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden