Acht

vrijdag 21 augustus 2009 21:05

Nog 194 dagen

 

Een dikke acht. Dat is het cijfer dat deelnemers aan een enquete geven voor de huishoudelijke hulp binnen onze gemeente. Mensen zijn met name zeer te spreken over de hulpverleners. Dat is een mooi cijfer. Goed om te weten ook dat deze hele belangrijke dingen goed gaan.

 

Uiteraard is niet alles perfect, het is ten slotte nog geen tien. Wat met name opviel is dat mensen minder tevreden waren met de WMO-adviesraad dan het landelijk gemiddelde. 78% tevreden tegenover 84% landelijk. Dat is nog steeds bijna een acht, maar de WMO-adviesraad heeft al wel aangegeven verbeteringen door te zullen voeren.

 

Dat vind ik een lovenswaardige instelling. Niet tevreden met bijna een acht, maar het verlangen om te verbeteren. Het gaat hier ook om een zaak die voor veel mensen heel belangrijk is. Mensen zijn afhankelijk van de hulp die geboden wordt en laten mensen toe in hun huis en op plekken die toch erg persoonlijk en privé zijn. Als daar verbeteringen wenselijk zijn moeten die dus ook doorgevoerd worden.

 

De WMO is een betrekkelijk nieuw fenomeen, de huishoudelijke hulp is een onderdeel in ontwikkeling. Daarom goed om een oogje in het zeil te houden. Een acht is heel mooi. Nu op naar de negen.

 

ChristenUnie: laat het er niet bij zitten

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden