Online

zaterdag 22 augustus 2009 18:50

Nog 193 dagen

 

Ik heb zojuist weer eens een rondje gemaakt langs alle websites van de politieke partijen in Stadskanaal. Ik moet zeggen dat ‘we’ het niet slecht doen. “Wij” uit Stadskanaal kunnen via internet terecht bij alle in de raad vertegenwoordigde en aspirant partijen. “Wij” van de ChristenUnie hebben volgens mij daarvan de meest uitgebreide en geupdatete van allemaal.

 

De informatie op veel sites overlapt elkaar hier en daar wel een beetje. De discussies in de raad worden zo nu en dan ook wat verschillend gekleurd weer gegeven en op de eigen leest geschoeid, hoe kan het ook anders... Dat doe ik ook, en ik denk ook niet dat u dat anders had verwacht.

 

Objectiviteit staat bij veel mensen en instellingen hoog in het vaandel. Er zijn echter maar twee lesjes wetenschapsfilosofie voor nodig om er achter te komen dat het vaak een illusie is. “The view from nowhere” die Thomas Nagel bedacht om de meest objectieve beschrijving van de zaken te benoemen is nog steeds niet mogelijk. Het zoeken naar objectiviteit in verslagen op politieke websites is natuurlijk ook geen reële.

 

De vraag is alleen waar u wel objectieve verslagen gaat vinden. Van de pers? Bij de buurman op visite? Ik denk dat de meest geschikte plek de publieke tribune van de raadszaal is. Daar kunt u uw eigen oordeel vormen. U bent van harte uitgenodigd...

 

Wederom twee tips voor het weekend:

ChristenUnie: Een heel eigen geluid

ChristenUnie: Van harte

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden