Permanente campagne

dinsdag 25 augustus 2009 18:45

Nog 190 dagen

 

De tas staat al weer ingepakt klaar. Vanmiddag heb ik mij nog maar eens over de stukken gebogen. Meestal doe ik dat geen twee keer. Maar ik had zo lang geen stukken gezien toen ze binnen kwamen dat ik ze meteen al even doorgeneusd had en was het inmiddels al weer een beetje vergeten.

 

De eerste fractie van het nieuwe seizoen staat op de planning vanavond. Vanaf vanavond komt er een interessante tijd aan. Naast de normale politieke bezigheden spelen vanaf nu ook de aankomende verkiezingen mee. Eerst nog wat op de achtergrond en steeds prominenter in woord en beeld. Vanavond worden er in de fractie afspraken gemaakt over het opstellen van het nieuwe verkiezingsprogramma. Wie en hoe. Daarmee staat het onderwerp verkiezingen 2010 volgens mij voor het eerst op een fractieagenda. Dat betekent trouwens niet dat we er helemaal niet mee bezig zijn geweest. U heeft de afgelopen maanden hier en daar al wat kunnen lezen.

 

De ChristenUnie kent een permanente campagne. Dat wil zeggen dat we ons niet alleen willen laten zien in de perioden voor verkiezingen aan, maar continu. De afgelopen maanden bijvoorbeeld heeft u de ChristenUnie in Stadskanaal op verschillende plekken in de media kunnen horen en zien. Toch zal dat hopelijk de komende maanden nog meer gaan worden. Het is nu eenmaal zo dat de interesse van veel mensen rondom verkiezingen ook meer naar de politiek uitgaat dan in de tussenliggende periodes. Dat levert automatisch ook meer zichbaarheid op. Ik hoop alleen wel dat de mensen die gaan kiezen niet alleen onthouden wat er tijdens de campagnes gezegd en beloofd wordt, maar ook gekeken wordt naar wat iedereen de afgelopen vier jaren heeft gedaan. Komt dat overeen met de beloften en de verwachtingen van vier jaar geleden? Aan u de beslissing...

 

ChristenUnie: Niet alleen in verkiezingstijd

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden