Wens

woensdag 02 september 2009 23:26

Nog 182 dagen / 26 weken

 

Zojuist is Baukje Galama beëdigd tot de nieuwe burgemeester van Stadskanaal. We hebben haar met de Snikke opgehaald vanaf de gemeentegrens bij Bareveld. Dat is nog best een stukje varen vanaf daar. Twee sluizen en tig bruggen verder kwamen we aan in het centrum. Het was wel interessant om de gemeente een keer vanaf die kant te bekijken. In alle rust vaar je langs veel plekken die vanalles laten zien. Ik bedacht mij tijdens het tripje dat het waarschijnlijk het laatste echte uitje was van de raad in deze samenstelling. Daar was echter weinig tijd om bij stil te staan, omdat het een reis was van vooruitkijken naar de nieuwe periode die aanbreekt met de eerste vrouwelijke, Frieze en niet-CDA burgemeester.

 

Al die drie dingen werd de nadruk opgelegd in de toespraken die volgden in Geert Teis later op de avond. De commissaris van de Koningin, de loco-burgemeester, de eerste ondervoorzitter en mevrouw Galama zelf voerden allen het woord en brachten elk hun eigen visie op en wensen voor het burgemeesterschap naar voren.

 

Daarbij miste ik één duidelijk aspect. Dat heb ik in mijn persoonlijke felicitatie dan maar meegenomen. Ik heb haar Gods zegen toegewenst.

 

ChristenUnie: de beste wensen

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden