Op tijd

zaterdag 05 september 2009 23:05

Nog 179 dagen

 

Vandaag viel in de krant te lezen dat de eerste partij haar lijsttrekker openbaar heeft gemaakt. Het CDA kiest voor de heer Plieger. Aan de ene kant verrassend, omdat hij nog zo kort in de raad zit en het CDA ook een wethouder heeft, aan de andere kant niet verrassend omdat hij sinds kort ook fractievoorzitter is.

 

Niet alleen Plieger zelf is er op tijd bij, het CDA ook. Het is net geen half jaar meer tot de verkiezingen. Dat duurt nog best lang. Maar ze brengen het ook naar buiten voordat hun leden zich er over hebben uitgesproken. Stel nu dat die toch een ander bovenaan de lijst wensen – die kans zal misschien niet groot zijn – maar het zou hem toch fors kunnen beschadigen. Laten we er niet vanuit gaan.

 

Het is niet aan mij om een oordeel uit te spreken over het functioneren van mijn collegapolitici in de raad. Wel over hun standpunten. Ik kan er nog steeds niet helemaal bij hoe er in de laatste vergadering door het CDA een situatie werd gecreëerd waarbij ze de wethouder schijnbaar op een rare draai of misschien zelfs een leugen betrapten en toen dat besef doordrong het angstvallig stil werd. Kozen ze er als collegepartij bewust voor de PvdA-wethouder uit de wind te houden of schrokken ze zelf van de ontstane situatie? Het moment ging voorbij en de wethouder kon opgelucht adem halen. Ik ben benieuwd of de heer Plieger als lijsttrekker ook stil was gevallen...

 

ChristenUnie: reacties klaar

ChristenUnie: tot de orde

 

 

 

 

P.S. Ik had u voor vandaag de antwoorden van het quizje van gisteren beloofd. Hier komen ze:

 

“Volgens mij” – D66 (2009)

”Samen sterk” – PvdA (2002)

“Gedegen en bevlogen” – ChristenUnie Stadskanaal (2002)

“Maak het verschil” – D66 (2002)

“Stem voor” – SP (2002)

“Knokken voor wat kwetsbaar is” – Groenlinks (2003)

“Kies voor toekomst, kies voor elkaar” – CDA (2006)

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden