Nummer 150

maandag 14 september 2009 19:20

Nog 170 dagen

 

In het honderdvijfstigste dagboekitem een drietal onderwerpen. Er stonden namelijk een paar interessante nieuwsberichten in de krant vanochtend. Allereerst is de lijsttrekker van de SP bekend: dhr. Hekking. Ik ken hem nog niet, sterker nog, ik heb nog nooit van hem gehoord, maar dat hoeft niets te zeggen. Ik heb begrepen dat er regelmatig een afvaardiging van de SP op de tribune zit bij de raadsvergaderingen. Hoe dan ook, ik hoop op en wens ook hen een faire verkiezingsstrijd en een eerlijk en open debat.

 

Verder stond wethouder Bessembinders met een goed-nieuws-show in de krant. Ik vond het erg opmerkelijk. Het heeft nieuwswaarde dat het goed gaat in Maarstee. Er is de afgelopen jaren nogal wat verzet van de bevolking tegen de herstructurering geweest. Volgens de wethouder loopt op dit moment alles op rolletjes. Ik heb inderdaad al een tijdje niets meer gehoord van de bewoners. Ik zou liever ook van hen horen dat alles naar tevredenheid verloopt, voor hetzelfde geld zijn ze moegestreden...

 

Tenslotte een stuk over de strijd in Provinciale Staten in Drenthe. Ik heb een tijdje geleden bij de ChristenUniefractie in Drenthe stage gelopen en wat debatten op het provinciehuis meegemaakt. Ik vond de houding van het CDA daar toen al opmerkelijk. Er werd erg negatief en soms op de man (vrouw) gespeeld met maar één doel: zelf weer de macht verkrijgen. Het gebeurde op een toon die ik niet gewend was in Stadskanaal. Als ik de kranten mag geloven wordt het spel de laatste tijd nog scherper gespeeld. Misschien dat dat toch ook weer een verschil ten opzichte van de ChristenUnie is: wij houden van een contructieve inbreng, juist ook in de oppositie.

 

ChristenUnie: Inbreng voor het gemeenschappelijk belang

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden