Prinsjesdag

dinsdag 15 september 2009 19:07

Nog 169 dagen

 

De derde dinsdag in september is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de Nederlandse politiek. Is het niet inhoudelijk, dan is het wel in letterlijke zin wat betreft de hoofddeksels. Elk jaar wordt er door veel dames weer veel aandacht aan besteed en de mooiste creaties zitten er tussen. Sommigen menen met de hoed een politiek statement te moeten maken en dus waren er vandaag een koksmuts te zien en een hoed met ‘65’ opgeschreven. Het is in ieder geval al beter dan de bloedige nerts-hoed die vorig jaar te zien viel.

 

Wat verder jaarlijks opvalt zijn de reacties op de troonrede. De oppositie vindt het maar niets. Hoe dan ook. Het is niet goed dat het kabinet in gesprek willen gaan over financiële oplossingen voor de toekomst. Dat duurt te lang. Maar ik weet zeker dat als er allemaal uitvoeringsvoorstellen waren gedaan er meteen geroepen was dat er niet naar de burgers wordt geluisterd. Hoe dan ook, het is niet goed of het deugt niet.

 

In een kort debat op de NOS tussen de fractievoorzitters van D66 en Groenlinks was te beluisteren dat beide oppositiepartijen het ook lang niet eens zijn over wat er dan wel zou moeten gebeuren. In een uitgelezen mogelijkheid voor hen om het regeringsbeleid op de korrel te nemen waren ze nog vooral bezig elkaar te bestoken. Er was uiteindelijk bijna alleen maar overeenstemming over het feit dat het een korte troonrede was. Want dat was het. Het werk moet eigenlijk nog gebeuren. Ik hoop dat het kabinet er snel mee verder gaat.

 

Tenslotte, het is goed om weer een zegenbede te horen in de woorden van de Koningin.

 

ChristenUnie: telt de zegeningen

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden