Idee: tijdelijke parkeerontheffing

vrijdag 18 september 2009 20:58

Nog 166 dagen /5,5 maand

 

Zomaar een proefballonnetje. De afgelopen week moest ik, samen met mijn hoogzwangere vrouw, in het centrum zijn. Het was redelijk druk en de parkeerplaatsen waren al volgestroomd, met als gevolg dat we een aardig stukje moesten lopen voordat we ook werkelijk in het centrum waren. Dat is voor mij geen probleem, maar voor mijn vrouw in ‘haar positie’ geen sinecure. Tijdens onze wandeling liepen we langs de gehandicaptenparkeerplaatsen. Een idee was toen geboren.

 

Het lijkt mij interessant om een tijdelijke parkeerontheffing te gaan onderzoeken. Het komt vaker voor dat mensen voor een bepaalde tijd minder mobiel zijn, bijvoorbeeld door een gebroken been, na een operatie en dus ook tijdens een zwangerschap. Volgens mij moet het administratief niet onmogelijk zijn om een ontheffing voor 1, 2 of 3 maanden te geven om op een gehandicaptenparkeerplaats te gaan staan. Bijvoorbeeld in de vorm van een sticker, zoals de Alpenlanden die gebruiken voor hun snelwegen. Op vertoon van een doktersverklaring kan die dan worden aangevraagd. Dat hoeft niet gratis te zijn, de kosten moeten eruit, zoals de insteek is bij alle producten en werkzaamheden in het publieksbureau. Ik denk dat het interessant is om te gaan bekijken wat dat zou kosten.

 

Afhankelijk van de interesse voor de kaart zou dat wel betekenen dat er extra gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd zouden moeten worden. Maar dat hoeft ook geen probleem te zijn. Als het niet te duur wordt, lijkt mij het een handige manier om de burger weer van dienst te zijn. Ik zal eens informeren.

 

ChristenUnie: Komt met ideeën

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden