Persuur

zaterdag 26 september 2009 20:40

Nog 158 dagen

 

Bij de poststukken van deze week zat een boze brief. En niet zomaar een boze brief. Een boze brief van een vertegenwoordiger van de pers. De aanleiding is het afschaffen van het persuur enkele weken geleden. Er was over het algemeen weinig belangstelling voor het wekelijkse informatieuurtje van het college. De briefschrijver is echter één van de weinige vaste aanwezigen. Ook bij de raadsvergadering is hij nagenoeg altijd present.

 

Op het moment dat ik de email vanuit het gemeentehuis ontving waarin aangekondigd werd het persuur af te schaffen kon ik het wel begrijpen. Er was dus weinig animo voor, en de persberichten zouden nu in plaats van op de woensdag op maandag verzonden worden wat publicatie in kanaalstreek en nieuwsbode mogelijk maakt de woensdag daarop. Daarnaast bood de afdeling communicatie aan ten alle tijde beschikbaar te zijn voor eventuele vragen. Lijkt allemaal heel schappelijk.

 

De klacht betreft de opmerking van het gemeentebestuur dat dit in overleg is gegaan met de lokale pers. Dat bestrijdt de journalist. Dat klinkt niet best. Een goede relatie met de pers is voor iedereen het meest aantrekkelijk. De PvdA heeft een tijd geleden geopperd een communicatie-protocol op te stellen. Misschien dat dat inderdaad maar eens moet gebeuren. In samenspraak met wat vertegenwoordigers van der pers.

 

Integere berichtgeving

Goede contacten met de pers

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden