Klap tot Klap

woensdag 30 september 2009 19:45

Nog 154 dagen / nog 22 weken

 

Vandaag is weer het startsein gegeven voor de organisatie van de Klap tot Klap loop. Het wordt volgend jaar al weer de 20e editie van deze steeds groter wordende loop. De eerste keren werd er echt alleen gelopen. Op een gegeven moment deden er ook skeelers en rolstoelen mee. Het komende jaar wordt ook veel aandacht gegeven aan een bambino (kinder)loop en een evenement voor basisschoolkinderen. Dit alles vindt wederom plaats op 2e paasdag. Volgend jaar is dat 5 april.

 

We hebben verschillende subsidieverzoeken voorbij zien komen de afgelopen jaren van Stichting Klap-tot-Klap. Vorig jaar is de door de raad bepaald dat deze organisatie zijn sporen ruimschoots heeft verdiend en een structurele subsidie verdient. De ChristenUnie vond het vreemd dat dit buiten de totale subsidiebeschouwing om ging en heeft daar in eerste instantie tegen gestemd. We vonden dat subsidiebeleid integraal beschouwd moest worden, en niet zo nu en dan een onderdeel. Toch dragen we de Klap tot Klap loop een warm hart toe en de subsidie die ze krijgen is niet minder dan terecht. Weinig evenementen trekken zoveel bezoekers en aandacht van buitenaf voor Stadskanaal. Het evenement is zo bekend dat ondanks de trajectwijziging de loop nog steeds de naam draagt van het oorspronkelijke start- en eindpunt. De klapbruggen in Musselkanaal en Stadskanaal.

 

Onze fractieondersteuner heeft al meegelopen en ik heb me ook al meerdere keren, vele jaren, bedacht dat ik eigenlijk eens mee zou moeten lopen. Mijn vader heeft het wel al gedaan en mijn vroegere huisgenoten. Misschien dat ik het dit jaar maar eens echt moet gaan doen. Misschien dat het publiceren van dit stukje net die extra motivatie geeft om het nu écht te gaan doen. Onafhankelijk of ik mee zal lopen weet ik wel dat de organisatie weer de steun van de ChristenUnie verdient.

 

ChristenUnie: goede promotie van onze gemeente

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden