Begroting

donderdag 01 oktober 2009 17:16

Nog 153 dagen

 

Vanaf vandaag is de begroting van de gemeente voor het komend jaar openbaar. Een half jaar geleden werd voor 2013 nog een overschot van 1,2 miljoen verwacht. Daar is nog 10% van over. Alle jaren tot 2013 wordt nu een tekort verwacht. Dat hakt er wel even in. Zeker als je bedenkt dat wethouder Duit net iets meer dan een maand geleden nog een erg positief verhaal liet horen.

 

Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Dat is niet erg. Daar zijn we erg bedreven in. Politiek is door verschillende denkers wel eens gereduceerd tot het simpelweg verdelen van een grote stroom geld. Daarbij moeten altijd keuzes gemaakt worden, want onbeperkte middelen zijn er nooit geweest. Deze keer dienen echter waarschijnlijk meer keuzes gemaakt te worden wat te laten, dan wat te doen.

 

Naast de begroting hebben we een nota beleidsprioriteiten gekregen. Er staat een overzicht van verschillende wensen met hun prioritering. Zaken die door de wet zijn voorgeschreven hebben uiteraard de hoogste prioriteit. Zaken die niet per sé nodig zijn lagere prioriteitswaarde. Daar zullen we het volgende maand over gaan hebben tijdens de algemene beschouwingen in de raad. Voorafgaand zullen we onze hoofden er over gaan breken in de fractie. De avonden staan al gepland. Over vier weken zult in de kanaalstreek onze ideeën en oplossingen kunnen lezen en nog eens een paar dagen later onze volledige algemene beschouwingen op deze site. Mocht u zelf nog ideeën hebben over hoe het geld wel of niet te besteden er waar bezuinigingsruimte zou zitten staan we daar uiteraard voor open...

 

ChristenUnie: openminded

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden