Mode

donderdag 15 oktober 2009 17:58

Nog 139 dagen

 

Tegenwoordig moet alles duurzaam. Het is echt een politiek modewoord. Er komt bijna geen beleidsnota voorbij of er wordt betoogd dat de oplossing duurzaam is, of dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Met name sinds de film van Al Gore was er ineens het besef bij veel mensen dat we anders met dingen om moesten gaan. De ChristenUnie sprak al jaren over rentmeesterschap en vond ineens veel medestanders in het bewust omgaan met de schepping en de natuur. Ik hoop dat duurzaamheid een blijvend aandachtspunt blijft, maar ik heb er een hard hoofd in.

 

Een aantal jaren geleden kon je niet om de term ‘integraal’ heen, leek het. Elk onderwerp moest gecombineerd worden met een ander en in een totaal-idee passen. “Sport moet een integraal onderdeel worden van elk beleidsonderwerp” heb ik een PvdA-collega aan het begin van de periode horen zeggen. Het is mij nog een raadsel hoe hij sport wilde combineren met bijvoorbeeld groenonderhoud, maar dat terzijde. Integraal dit, integraal dat... Tegenwoordig kom je de term nog maar mondjesmaat tegen, hoewel het belang van logisch in elkaar passend beleid er niet minder op is geworden.

 

Ik vraag me af wat het volgende politieke mode-woord gaat worden. Ik hoop een beetje op liefde, blijdschap, vrede, goedheid, trouw, lankmoedigheid of zelfbeheersing. Alhoewel, dat zijn natuurlijk geen mode-begrippen. Ze zouden duurzaam moeten zijn.

 

ChristenUnie: Een duurzaam karakter

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Mode'

Frits
Geplaatst op: 17-10-2009 23:34 Quote
Er is jou, mens, gezegd wat goed is,
je weet wat de HEER van je wil:
niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God.
(Micha 6 vers Cool
chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:09 Quote
Onafhankelijke Zwitserse Replica Horloges horlogemaker Breitling heeft onthuld een mooie evolutie van zijn Namaak Horloges beroemde Transocean horloge die dit jaar in een zeer zuiver ontwerp van versie retourneert, drie verder breinld Rolex Replica zonder knop kleine seconde met grote datum dubbel raam, dat de heren verleiden zal die de dames met haar zaak 38 mm. Met een voorkeur voor gevlochten stalen armband die is het volkomen eens met haar vintage look.
Nieuw bericht

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden