Wereldwijd

woensdag 21 oktober 2009 17:04

Nog 133 dagen / nog 19 weken

 

Vandaag of morgen zal dit weblog voor de zevenduizendste keer worden bezocht. Daar kwam ik zonet achter toen ik even bij de statistieken van de christenunie-site keek. Het komt neer op zo’n 30 keer per dag tot zo ver. En dat is toch een leuk aantal. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat van die 7000 keer, ik zelf ook de nodige bezoeken heb afgelegd. Normaal gesproken controleer ik elke dag na plaatsing even of het goed op de site staat en ook als er reacties komen. Dus zeker 250 zullen er van mij zijn.De hoofdpagina van de ChristenUnie is tot dusver zelfs 22000 maal bekeken en bijna 6000 mensen hebben nog eens doorgeklikt naar het nieuwsmenu.

 

Dat mensen het weblog bezoeken wil niet zeggen dat het ook gelezen wordt. Je komt nog wel eens per ongeluk terecht op een website na een ietwat vreemde google-verwijzing. Die open je en klik je net zo snel weer weg. Reden genoeg om een goede internetfilter te installeren. Ondanks dat komen er heel af en toe nog wel eens beelden voorbij die ik liever niet had gezien.

 

De bedenker van het wereld-wijde-web was gisteren in Nederland. Op zich een prestatie wat die man heeft gedaan. Ik kan het mij eigenlijk niet meer voorstellen hoe het was voordat er internet was. Wereldwijd 1 miljard gebruikers. Dat is een indrukwekkend aantal. In de Westerse wereld heeft zelfs een meerderheid van de bevolking toegang tot internet.

 

Deze bedenker, Tim Berners-Lee had decennia terug het beeld voor ogen dat mensen wereldwijd vrijelijk toegang hadden tot alle informatie op computers. Hij verwachtte dat mensen het net zo vrijelijk op internet zouden willen zetten. Dat is grotendeels uitgekomen. Voor een groot deel is het misschien een goede ontwikkeling, maar misschien dat iets meer bescherming voor ongewenste ideeën en beelden vooraf ook geen kwaad had gekund. Nu is het te laat. Het internet gaat zijn gang. Met dat gegeven kan je er net zo goed zelf ook goede dingen op zetten. Daar gaan we dus nog even mee door. Zeker als deze site zo vaak bekeken blijft worden.

 

 

ChristenUnie: Raadsleden online

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden