Lang weekend

zaterdag 24 oktober 2009 18:36

Nog 130 dagen

 

We bevinden ons midden in het ene weekend in het jaar dat met recht een lang weekend genoemd mag worden. Vannacht krijgen we zomaar een uurtje extra. Ik vraag me wel eens af hoe dat formeel genoteerd wordt. Stel nu dat er een misdrijf plaats vind om half drie vannacht, dan kan dat op twee momenten hebben plaats gevonden! Iemand kan een alibi hebben tot kwart voor drie, maar toch schuldig zijn. Dat zou nog eens een mooie plotwending in een boek op kunnen leveren zeg...

 

Volgens mij betekent het ook dat er veel dingen statistisch vaker voor moeten komen dan op een normale zondag. Geboorten bijvoorbeeld, of ongelukken. Kerkgang misschien ook wel. Mensen die zich anders per ongeluk hadden verslapen zijn nu wel op tijd.

 

De wintertijd blijkt echter niet alleen maar positief te zijn. Het zou economisch nut hebben door de betere verdeling van licht over de dag, maar veel mensen hebben de eerste week nadien wel last van een ontregelde biologische klok, wat zich kan uiten in onder andere vermoeidheidsklachten. Laten we hopen dat de fractie er geen last van krijgt, want we worden maandag, dinsdag en woensdag verwacht op een vergadering.

 

Hoe dan ook wens ik u een goede nacht, waarin u – wat bijzonder is in het veel te gehaaste Nederland – zomaar een uurtje extra nacht(rust) krijgt. Het is u gegund.

 

ChristenUnie: relaxte houding

ChristenUnie: droomt graag

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden