Uitstel

maandag 26 oktober 2009 18:01

Nog 128 dagen

 

Even een korte reconstructie:

 

Vrijdag 23 oktober verschijnt in het Dagblad van het Noorden een bericht. ‘raad schrap pretpark’. Het betreft hier inderdaad het pretpark waar ik het afgelopen donderdag ook al over had. Toen uitte ik al bedenkingen op financiële grond tegen het pretpark. Uit het genoemde krantenbericht blijkt dat veel omwonenden moeite hebben met de komst van het park. Ze vrezen geluidsoverlast – stelt u zich het eens voor: elk zomerseizoen elke dag, de hele dag door, gejoel van zich vermakende mensen - en overlast door toenemende verkeersdrukte – het eerste seizoen (2011) worden al 65.000 bezoeker verwacht en dat moet tot 150.000 groeien. De omwonenden voelen zich overvallen door de komst van het park. De wethouder reageert dat hij de signalen niet had zien aankomen. In het betreffende raadsstuk wordt ook erg bagatelliserend gesproken over negatieve reacties. Ze worden onder andere ‘gebruikelijk’ genoemd.

 

Zaterdag 24 oktober verschijnt op nagenoeg de zelfde plek in dezelfde krant wederom een stukje. “Uitstel raadsbesluit pretpark na verzet”. De fractievoorzitters zullen de raad verzoeken het stuk van de agenda te halen. Dat is een interessante constructie. Het college gaat niet over de agenda van de raad en de wethouder die zich geconfronteerd ziet met tegenstand kan dus niet zomaar iets van de agenda halen. Het college zal dus de fractievoorzitters gevraagd hebben om het stuk van de agenda te halen. De raad mag daar over een paar uurtjes dus over besluiten, de fractievoorzitters hebben hun insteek al bekend gemaakt. Het zal ook wel moeten als wethouder Booij zijn werk niet goed heeft gedaan en de bewoners niet goed heeft geïnformeerd over de dingen die staan te gebeuren. Het gevolg zal uitstel zijn, want daar vragen de bewoners om, om zelf onderzoek te doen. Ze vragen daar ook nog budget voor. Dat ziet Booij niet zo zitten. Het krantenbericht sluit af met zijn woorden: “mensen moeten hun eigen overheid kunnen vertrouwen”. Dat is waar. Maar daar heeft hij zelf ook de hand in. Dat vertrouwen zou waarschijnlijk groter zijn geweest indien hij de direct omwonenden beter geïnformeerd had over het raadsbesluit.

 

Vanavond zal het stuk dus waarschijnlijk van de agenda verdwijnen. Ik neem tenminste niet aan dat er 12 raadsleden tegen het voorstel van hun eigen fractievoorzitters ingaan. Ik zal het ook niet doen. Laat Booij eerst maar eens duidelijkheid krijgen over de gegrondheid van de klachten. Mogelijkerwijs maakt hij daardoor een eventueel definitief besluit over ‘zijn’ recreatiepark niet meer mee. Ik moet toch erg hard nadenken over wat hij dan wel bereikt heeft namens de VVD in het college de afgelopen 3 jaren. Ik kan in alle eerlijkheid weinig bedenken. Hij kan hooguit de verantwoordelijkheid claimen voor de reorganisatie. Maar daar was het zonder hem ook wel op uitgelopen en of het een succes is, moet nog blijken.

 

ChristenUnie: eerlijke oordelen

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden