Interessant

donderdag 29 oktober 2009 17:17

Nog 125 dagen

 

Ik weet niet of u de Kanaalstreek heeft gezien van gisteren, zo niet, ik kan het u aanraden. Er staan vier pagina’s gewijd aan de begroting van 2010 in. De eerste twee van het college, en de volgende twee van de raadsfracties. Als de voortekenen niet gaan bedriegen gaat er bij de algemene beschouwingen een interessante discussie plaats vinden. Er zijn een aantal beslissingen die genomen moeten worden en de meningen lopen erg uiteen. Ik zal ze even schematisch weergeven:

Voorstel:

Kosten

college

PvdA

CDA

VVD

GBS

Christen Unie

MFA Noord

4 miljoen +

een ton per jaar

voor

voor

voor

voor

nog geen besluit

nog geen besluit

Theater Geert Teis

optie 1: 25,1m

optie 2: 7,7m

optie 3: 3,8m

optie 2

?

Kwaliteitsimpuls: ?

optie 3

optie 2 of optie 3

Privatiseren; max. optie 3

Hoofdstraat

3 - 4,5

voor

?

voor

voor

voor

voor

Er zijn drie belangrijke plannen. Een multifunctionele accommodatie in Stadskanaal-Noord voor 4 miljoen en een ton per jaar. Een verbouwing van Theater Geert Teis. Volledige nieuwbouw (optie 1) kost 25,1 miljoen, een upgrade met een nieuwe vlakke vloerzaal (optie 2) kost  7,7 miljoen. Het alleen up-to-date brengen en aan de wettelijke eisen voldoen kost 3,8 miljoen. De lang-verwachte upgrade van de Hoofdstraat in Stadskanaal kost 4,5 miljoen, waarvan gehoopt wordt dat er 1,5 miljoen terug komt uit subsidies.

 

De PvdA roept (of beter schrijft) heel hard dat het geen verantwoord beleid is om nu 10 miljoen uit te geven en staan daarmee lijnrecht tegenover het eigen college en coalitiepartners CDA en VVD. Ondanks dat lijken alle voorstellen een meerderheid te krijgen. Oftewel: er wordt wél minstens 10 miljoen uitgegeven. Daar zijn wij ook helemaal niet blij mee. Het college en het CDA houden even totaal geen rekening met de financieel-economisch erg zware tijden die er aan komen voor gemeenten. Wij sparen liever wat meer, maar dat kunt u ook in de Kanaalstreek en op deze site (iets later) lezen.

 

ChristenUnie: geen onverantwoorde uitgaven

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden