Incontinentie

vrijdag 13 november 2009 19:40

Nog 110 dagen

 

De titel van dit stukje geeft misschien het idee dat het een heel persoonlijk stukje gaat worden. Ik kan u geruststellen. Dat valt reuze mee... en ik zal niet in details treden.

 

Sinds deze week worden er volle luiers geproduceerd in Huize Hamster. De baby doet het goed en veel. Bijkomend gevolg is dat de grijze container snel vol loopt. Dat kan de komende jaren in de kosten gaan lopen. Gelukkig is daar op initiatief van de ChristenUnie enige jaren geleden wat aan gedaan.

 

Bij de invoering van het Diftar-systeem (gedifferentiëerd tarief) in onze gemeente bedacht de ChristenUnie namelijk al dat dat ook gevolgen zou hebben voor mensen met continentieproblemen. We wilden graag dat voorkomen zou worden dat die mensen door hun medische problemen veel hogere kosten zouden hebben voor hun afval. Gevolg is dat er speciale zakken te krijgen zijn voor incontinentiemateriaal. Deze kunnen gekocht worden bij de kinderopvang in onze gemeente en hebben per zak genoeg ruimte om een week aan luiers op te vangen.

 

Een mooi systeem. Rechtvaardig omdat mensen met incontinentie niet zwaarder getroffen worden. Goed in de portomonnee voor mensen met jonge kinderen en beter voor het milieu omdat dit incontinentieafval apart en beter verwerkt kan worden!

 

Mocht u nu geïnteresseerd zijn in deze inzameling. Hier kunt u op de site van de gemeente informatie vinden.

 

ChristenUnie: overal aandacht voor

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden