Herindeling

woensdag 18 november 2009 18:11

Nog 105 dagen / 15 weken

 

Wij moeten nog ruim 100 dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn echter vandaag al 6 gemeenten die naar de stembus gaan. Eigenlijk zijn het nog zo’n 20 gemeenten die gaan stemmen. Maar dat gebeurt voor de 6 nieuwe gemeenten waarin deze 20 gemeenten samengaan op 1 januari aanstaande. Hier in de buurt stemmen bijvoorbeeld inwoners van Winschoten, Reiderland en Scheemda voor de gemeenteraad van de gemeente Oldambt, die ze samen gaan vormen over anderhalve maand. De rest van de stemmenden gemeenten ligt aan de ‘andere kant’ van Nederland.

 

Ik ben wel erg benieuwd naar de uitslag. Ik weet niet of het signalen gaat geven voor ‘onze’ verkiezingen, maar ik vraag me bijvoorbeeld wel af hoe de ChristenUnie het zal gaan doen in Oldambt. In twee van de drie gemeenten waaruit deze nieuwe gemeente ontstaat zitten volgens mij al raadsleden voor de ChristenUnie. Ik hoop daarom dat ze ook in de fusiegemeente vertegenwoordigers mogen gaan leveren. Ik heb er wel vertrouwen in. Voor wat het waard is, de landelijke peilingen geven gunstige voorspellingen.

 

De opkomst zal misschien ook een bepalende factor zijn. Het weer werkt vandaag waarschijnlijk niet mee aan hoge opkomsten. Daarbij komt dat herindelingsverkiezingen traditioneel weinig kiezers op de ben brengen. Mocht u dit dus lezen en in één van de herindelingsgemeenten wonen: ga stemmen! Uw stem is mogelijkerwijs nog wat belangrijker dan dat die normaal gesproken al is. En mocht u niet weten op wie te stemmen: hier stellen de collega’s uit Oldambt zich voor.

 

ChristenUnie: naast elkaar

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden