Vragenuur

maandag 23 november 2009 16:45

Nog 100 dagen!

 

In de gemeenteraad kennen we het fenomeen van het vragenuur. Als een raadslid een wethouder wil bevragen op zijn persoonlijk handelen dan is dat de gelegenheid om het te doen. In de raadsvergadering van vanavond - die om 19.30 begint, in het gemeentehuis – zal ChristenUniefractievoorzitter Hans Wubs een aantal vragen gaan stellen aan wethouder van de Kolk. De aanleiding is als volgt:

 

Tijdens de Algemene Beschouwingen van twee weken geleden werd er uitgebreid gedebatteerd over het Theater Geert Teis. De ChristenUnie wil graag onderzoek naar privatisering. In een laatste poging om de ChristenUnie over de streep te trekken naar een grotere uitgave (van 7,5 miljoen) zei de wethouder toe dit onderzoek dan ook te willen doen, indien wij maar akkoord zouden gaan met de uitbreiding.

 

Een paar dagen later liet hij echter in het Dagblad van het Noorden optekenen dat privatisering niet kan, zelfs een utopie is. Dat kan natuurlijk niet. Waarom zei hij in eerste instantie dat onderzoek toe, als hij van mening is dat het onderzoek niet nodig is, omdat de uitkomst voor hem immers al vast staat?

 

We hopen dat de wethouder met een goede verklaring kan komen vanavond. Wij zullen het betreuren als dat niet het geval zal zijn...

 

 

De tip van vandaag, in de serie van 365 tips:

ChristenUnie: integer bestuur

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden