50 woorden

donderdag 26 november 2009 20:50

Nog 97 dagen

 

Vanmiddag hebben we met het campagneteam voor het eerst bij elkaar gezeten. We zijn met name bezig geweest met de indeling van de folder waarvan binnenkort 2500 exemplaren gedrukt zullen worden. Verder hebben we nagedacht over leuke campagneonderdelen. Ik heb er wel vertrouwen in. We gaan het voor mijn gevoel op een “gedegen en bevlogen” manier doen. (Die kreet hebben we ooit gebruikt in een knoalster christenunie campagne en ik vind hem nog steeds erg sterk.) We hebben ideeën voor traditionele en moderne campagnemethoden.

 

Ook was er meteen een leuke uitdaging. We willen graag dat de eerste zes kandidaten kort een persoonlijke en politieke boodschap geven in de folder. Maar daar is natuurlijk beperkte ruimte voor. Dus dat moet eigenlijk in 50 woorden per persoon. Hoe stop je nu op een correcte en begrijpelijke manier zoveel mogelijk interessante informatie in 50 woorden. Een eerste puzzelactie leverde het volgende voor mij op:

 

De ChristenUnie ziet de overheid als schild voor de zwakkeren. De afgelopen vier jaren heb ik me hard gemaakt voor een ruimhartig en rechtvaardig minimabeleid. Voor meer mensen zijn er nu meer voorzieningen. Lang niet iedereen weet echter waar hij/zij recht op heeft. Dat wil ik graag verbeterd zien.

 

Een andere optie zou zijn:

 

Naast de politiek houd ik mij graag bezig met muziek. Ik geloof dat ieder mens talenten heeft gekregen. In de raad heb ik mij dan ook ingezet voor sport en cultuur. In het minimabeleid is ook belangrijk dat mensen waar nodig ruimhartig ondersteund worden, maar iedereen wel zijn talenten benut!

 

De eerste gaat net wat dieper in op de rol van de overheid volgens de ChristenUnie, de tweede laat wat breder mijn persoonlijke interesses en activiteiten zien. Het wordt nog een moeilijke afweging. Binnenkort kunt u in de folder zien welke keuzes ik gemaakt heb!

 

 

ChristenUnie: Overheid als schild voor de zwakkeren

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden