Koude voeten

zaterdag 28 november 2009 17:13

Nog 95 dagen

 

In het Engels bestaat de term ‘Cold feet’. Het is een uitdrukking die gebruikt wordt als mensen de moed in de schoenen is gezonken. Een angst of twijfel zo sterk dat mensen bepaalde voorgenomen acties nalaten. Het bekendste voorbeeld is het verschijnsel dat in Hollywoodfilms nog wel eens voorkomt, namelijk dat bruidjes bij het altaar wegrennen of bruidegommen niet op komen dagen op hun trouwdag. Dan hebben ze “cold feet” gekregen.

 

Koude voeten zijn lastig. Je komt er bijvoorbeeld erg slecht van in slaap als je voeten niet op temperatuur zijn. Vandaag is het voor het eerst dat de ChristenUnie mij koude voeten bezorgde. Gelukkig niet op de manier zoals het Engelse gezegde dat bedoelt. Ik zal niet op het laatste moment mijn raadskandidatuur intrekken. Integendeel. Vanmiddag hebben we met kandidaat raadsleden foto’s en filmpjes gemaakt voor in de campagne. Uiteraard moest dat op mooie locaties in onze gemeente. Mooie buitenlocaties. Met nat gras. En uiteraard moest dat niet met dikke winterjassen en sjaals. De voeten waren dus niet de enige koude onderdelen. Mocht u rode neusjes en bleke gezichten zien op onze foto’s straks dan weet u waarom.

 

De eerste foto’s die ik terugzag zagen er echter behoorlijk uit. En anders is er in deze tijd nog altijd de mogelijkheid om een beetje te ‘photoshoppen’. Het is een hoop uiterlijk vertoon tegenwoordig. Ook de ChristenUnie ontkomt er soms niet aan. Mensen moeten kunnen zien op wie ze stemmen, zo simpel is het. Gelukkig weet ik dat onder de bleke façades met rode neuzen en oren echter een hoop inhoud schuilgaat. Er ligt een erg goed programma, waar ik met plezier mijn voeten voor laat bevriezen.

 

Dus mocht u in het stemhokje om welke reden dan ook ‘cold feet’ krijgen en beginnen te twijfelen over de ChristenUnie. Dat is nergens voor nodig.

 

Twee tips vandaag, in verband met het weekend:

ChristenUnie: Raadzaam

ChristenUnie: De goede keus

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden