Centrum voor Jeugd en Gezin

maandag 07 december 2009 22:00

Nog 86 dagen

 

Als ChristenUnie-lid ben ik toch wel een beetje trots dat overal Centra voor Jeugd en Gezin opgericht worden. Als Stadskanaalster daarbovenop dat we als één van de eersten een operationeel centrum hebben. Vanavond hadden we een raadscommissie met mondelinge informatie over het verloop zover.

 

Het afgelopen jaar is erg hard gewerkt om samen met de gemeente Vlagtwedde de zorg rondom jeugd en gezin te organiseren. Als één van de eerste gemeenten voldoen we aan de eisen en kregen we ook werkelijk het predicaat ‘Centrum voor Jeugd en Gezin’.

 

Het is erg belangrijk dat mensen en organisaties niet langs elkaar heen werken. Maar dat er per persoon of gezin één aanpak wordt georganiseerd. Ook moet het erg laagdrempelig zijn. Mensen moeten de weg weten als ze zitten met vragen of problemen rondom opvoeding. Jongeren moeten ook een plek weten waar ze terecht kunnen met hun vragen. Het centrum voor jeugd en gezin moet dat worden. Er valt nog een hoop te winnen aan de bekendheid bij het grote publiek, maar dat is de doelstelling voor het komend jaar. Het afgelopen jaar is besteed aan het opzetten van de ‘keten’ zoals dat zo mooi heet. Er is een hoofd die de dossiers beheert en de juiste ketenpartner(s) inschakelt. Er zitten mensen achter de telefoon en de computer om de vragen te beantwoorden. Het ziet er goed uit.

 

Toch mooi om te zien dat een kleine partij als de ChristenUnie zo’n wezenlijke bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de maatschappij en sterker, het voorkomen en het oplossen van problemen die in en rond gezinnen spelen. Een gezonde maatschappij bestaat ten slotte alleen bij de gratie van gezonde gezinnen...

 

ChristenUnie: Realiseert

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden