Ambtenaren

vrijdag 11 december 2009 18:43

Nog 82 dagen

 

Over weinig beroepsgroepen worden zoveel grappen gemaakt als over ambtenaren. De meest recente die ik hoorde was erg grappig. “Ik werk op het gemeentehuis. Das leuk, hoeveel mensen werken daar eigenlijk? Ongeveer de helft...”

 

Het waarheidsgehalte van deze grap is wat betreft Stadskanaal volgens mij nihil. Als raadslid ga je af en toe langs bij een ambtenaar om informatie over het één of ander te krijgen. Tot nu toe ben ik elke keer weggegaan met het idee dat het nuttig was dat ik even langs ben geweest. Dat ik heb gehoord wat ik wilde horen en dat de persoon met wie ik sprak kennis van zaken had. Ook vandaag was dat weer het geval. Al onze feitelijke vragen werden zonder problemen en met de grootst mogelijke welwillendheid beantwoord.

 

Elke keer dat ik weg ga vraag ik me ook af waarom ik eigenlijk niet vaker langs ga of bel. Ze staan altijd voor de raadsleden klaar en kunnen net de missende puzzelstukjes aanreiken bij het bepalen van een standpunt over onderwerpen. De vraag of zaken wenselijk zijn, blijven aan het raadslid. Met de juiste informatie gaat het beantwoorden van die vraag vaak een stuk makkelijker.

 

ChristenUnie: Informatie vergarend

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2009

Geen berichten gevonden