Vrouwen

vrijdag 08 januari 2010 21:19

Nog 54 dagen

In het Dagblad van het Noorden stond een interview met het eerste en tot nu toe enige vrouwelijke raadslid in Staphorst. Ze heeft van 1987 tot 1994 in de raad gezeten voor de PvdA en wordt na de verkiezingen waarschijnlijk ‘opgevolgd’ door een verkiesbare CDA-vrouw. De oorzaak van deze eenzijdige samenstelling veronderstel ik als bekend.

In Stadskanaal is het andere koek. Op dit moment kent de raad 6 vrouwen van de 23. Sinds kort hebben we onze eerste vrouwelijke burgemeester. Voor de ChristenUnie is het gelukkig geen issue. Sterker nog, onze lijst wordt getrokken door een vrouw!

Ik denk dat het onzin is als er gezegd wordt, dat mannen en vrouwen volledig gelijk zijn. Ze hebben allebei hun eigen sterke kanten! Beide hebben hun eigen specifieke beleving en invalshoeken. In de politiek is dat absoluut een aanvulling.

Het grote verschil met de SGP hierin is dat de SGP het bestuur van de Gemeente (met hoofdletter) en de gezinsstructuur qua inrichting grotendeels gelijkstelt aan het openbare bestuur, zoals in de gemeente (met kleine letter.) De ChristenUnie maakt hierin – naar mijn idee terecht – andere keuzes. God heeft man en vrouw geschapen met specifieke eigenschappen. Deze zijn in het bestuur van de stad heel welkom.

ChristenUnie: Krenten in de pap

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden