Verdeeld

zaterdag 09 januari 2010 17:40

Nog 53 dagen

 

Ik heb er al de nodige tijd niet over willen schrijven. Ik wil mij richten op het berichten over de ChristenUnie en niet over de andere partijen. Het speelt echter inmiddels al een ruime twee maanden en is naar mijn mening van invloed op de gang van zaken in de gemeenteraad, en het zou invloed moeten hebben op de gemeenteraadsverkiezingen, dus ik zal het nu wel gaan doen.

 

De PvdA is verdeeld. Niet zo maar verdeeld. De raadsfractie is in tweeën gebarsten. Dat kwam het meest nadrukkelijk voor het voetlicht tijdens de laatste raadsvergadering waarbij 5 raadsleden vóór het recreatiepark stemden en 4 tegen. De aanleiding is de nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen waar 7 huidige raadsleden al dan niet vrijwillig niet op verkiesbare plekken staan. Ik baseer mij hierbij trouwens op de verhalen die op Persburo.eu staan. Hier kunt u enkele lezen: over de ledenvergadering, de kritiek van wethouder Duit en het commentaar van de journalist.

 

Het is ook geen sinecure om met 10 raadsleden, waarvan de helft onervaren, een fractie te vormen. Ook in de landelijke politiek zag je de LPF versnipperen. Tegenwoordig hoor je ook erg weinig van alle nieuwelingen van de SP die dik twee jaar geleden mochten aantreden in de Kamer.

 

Waarom nu toch dit stukje? Allereerst omdat er een directe aanleiding is in het kritiek van wethouder Duit. Maar vooral ook omdat ik weet dat dit soort dingen niet snel bij ‘onze’ ChristenUnie zullen gebeuren. Zelfs als we zouden verdubbelen vermoed ik nog een stabiele fractie. We hebben namelijk een erg stabiele basis, in de Bijbel. Daarnaast zijn alle mensen in de top 10 erg actief betrokken bij het fractiewerk en bekend bij fractie en bestuur. We weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Ook daarom is de ChristenUnie dus een verstandige keus.

 

ChristenUnie: evenwichtig

ChristenUnie:  nu is het de tijd

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden