HBO

vrijdag 15 januari 2010 15:25

Nog 47 dagen

 

Vanochtend werd ik wakker met het bericht dat er onderzoek gedaan zal worden naar een HBO-opleiding in Stadskanaal. Dat is nog eens mooi nieuws. Een lang gekoesterde wens van de ChristenUnie, en bijna alle partijen, lijkt daarmee mogelijk in vervulling te kunnen gaan.

 

Een groot probleem voor onze gemeente is het grote aantal jongeren dat na de middelbare school of MBO opleiding vertrekt om te gaan studeren. De dichtsbijzijnde HBO-opleidingen bevinden zich in Emmen, Assen en Groningen. Voor veel jongeren is dat qua reistijd net te ver om in onze gemeente te blijven wonen. Al langer wordt er door de Stadskanaalster politiek dan ook gevraagd om een HBO-opleiding binnen onze gemeentegrenzen. Met name wordt er daarbij gedacht aan een Zorg-afdeling, omdat daar veel werkgelegenheid in is en we goede vooropleidingen in hebben.

 

Volgens het persbericht en de berichten in de krant gaat het nu zowel om een Zorg- als een Techniekafdeling. De locatie zou de nieuw te bouwen school van het Noorderpoort langs de Atlantislaan zijn. Dat lijkt inderdaad een logische plek. Als er toch nieuw gebouwd wordt op een locatie met genoeg ruimte, kan dat meteen beter goed gedaan worden.

 

Uiteraard moet ik niet te hard van stapel gaan lopen. Het gaat nu nog maar om een haalbaarheidsonderzoek. Maar in de zomer zouden we meer moeten weten. Ik hoop in ieder geval dat het een haalbare zaak is en dat het onderwijsaanbod in onze gemeente nog een behoorlijk stuk wordt uitgebreid.

 

ChristenUnie: een HBO-opleiding in Stadskanaal

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden