Dubbele pet

maandag 18 januari 2010 18:42

Nog 44 dagen

 

Ik ga dit 250e stukje wijden aan een opmerkelijk bericht uit het Dagblad van het Noorden vandaag. 9 November jongstleden heeft een meerderheid van de raad beslist dat er voorlopig geen grote verbouwing van Geert Teis komt. Er is 1,3 miljoen uitgetrokken om de wettelijk noodzakelijke upgrades te bekostigen en wat kleine dingen (zoals het jaren oude tapijt) te vervangen, in plaats van 6 miljoen meer voor een vlakke vloerzaal e.d.

 

Nu staat er in het dvhn te lezen: “Stadskanaal wil kleine zaal in theater bouwen”. Een opmerkelijke ondertitel. Het is vermoedelijk waar, maar door een meerderheid van de raad - waaronder de ChristenUnie - op de lange baan geschoven. Er is op dit moment geen geld voor beschikbaar en er komen waarschijnlijk financieel barre tijden aan. Wethouder van de Kolk heeft op de PvdA nieuwjaarsreceptie lopen verkondigen dat hij nog niet zal capituleren en kondigt een onderzoek aan. De grote vraag is: in welke hoedanigheid doet hij dat? Als wethouder van Stadskanaal? Want dan gaat hij tegen een raadsuitspraak in. Of doet hij het als lijsttrekker van de PvdA, die daarbij even voorbij gaat aan zijn rol als wethouder en vooruitblikt naar de periode na de verkiezingen?

 

De Tweede Kamer heeft meermaals de premier en minister Bos ter verantwoording geroepen omdat ze als politiek leider van hun partij uitspraken deden waarvan niet duidelijk was of het kabinetsbeleid was of partijpolitiek. De dubbele pet van partijleider en bestuurder is en blijft lastig te combineren. Dat blijkt nu ook lokaal, waar Van de Kolk die dubbele pet op heeft. Ook in dit geval willen we graag duidelijkheid.

 

ChristenUnie: kent haar rol

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden