Communiceren!

dinsdag 26 januari 2010 13:13

Nog 36 dagen

 

Nabeschouwing raadsvergadering 25 januari

 

Ik wil mijn openingszin uit het dagboekitem van gisteren even herhalen: Als er iets is wat niet helemaal goed lijkt te gaan met dit college, dan is het de communicatie. Gisteravond was het centrale thema in de raadsvergadering “communicatie.” En dan met name het gebrek daaraan.

 

Het betrof gisteren eigenlijk uitsluitend de communicatie van college naar burgers en organisaties. Er werd gesproken over de brief van SPW, waarin harde woorden vielen aan het adres van het college “alles beloofd en niets waargemaakt”. Wethouder Duit kreeg van de volledige raad de opdracht mee snel met alle belanghebbenden in gesprek te gaan en daarbij alle opties open te laten.

 

Daarnaast moest het college ook de mededeling doen dat 2 van de 5 leden van het cliëntenplatform, nota bene de voorzitter en de secretaris, hun lidmaatschap van het platform opzegden. Dit vanwege irritaties over de handelswijze van en benadering door het college. Neemt het college de participatie wel serieus? De volgende raadsvergadering zal de brief inhoudelijk besproken worden. Feit is wel dat het college een erg slechte beurt maakt na soortgelijke taferelen eerder met de WMO-adviesraad en eerdere klachten vanuit het cliëntenplatform.

 

Een derde punt waar communicatie centraal stond was de Starterslening. De mogelijkheden worden opgerekt. Er is erg weinig animo voor de regeling zoals hij de afgelopen tijd gold. Volgens de VVD lag dat aan de communicatie. Borgesius raakte echter de hoofdlijnen volledig kwijt en gaf het college de opdracht om met een folder “A4 of A5, hoeft niet full-colour” te komen. ChristenUnie en PvdA weten de matige belangstelling vooral aan de voorwaarden en reikwijdte van de regeling.

 

Er was nog wat positiefs te melden over de communicatie. De mededeling kwam al tijdens de opening. Op alle tafels stonden nieuwe microfooninstallaties. De communicatie-apparatuur is vernieuwd, omdat het oude systeem het regelmatig af liet weten en veel rondzingers had. Bijkomend voordeel is dat in elk apparaat een apart speakertje zit die harder en zachter gezet kan worden. Ik ben benieuwd of dat de communicatie onderling zal gaan verbeteren. De ruis zou nu in ieder geval een stuk minder moeten worden...

 

Ik vrees echter dat voor betere communicatie vanuit het college er meer nodig gaat zijn dan nieuwe microfoons... Een nieuw college lijkt me een goed begin...

 

ChristenUnie: samen aan oplossingen werken

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden