Kamerleden

woensdag 03 februari 2010 18:44

Nog 28 dagen / 4 weken / 1 maand!

 

De ChristenUnie houdt de komende weken door het hele land heen een campagnetour. Landelijke prominenten werken mee om de gemeenteraadsleden een hart onder de riem te steken, zelf tijdens werkbezoeken dingen op te steken en publiek te vertellen over het werk van de ChristenUnie. Vandaag is Tweede Kamerlid Joël Voordewind in de buurt. Vanmiddag ging hij op werkbezoek in Veendam. Vanavond zal hij zijn medewerking verlenen aan een avond in Siddeburen.

 

De 19e februari houden wij hier in de gemeente een avond, en wel in Mussel. Schrijf die datum alvast in de agenda. Als het goed is, werkt aan die avond een Eerste Kamerlid van de ChristenUnie mee.

 

Een dag later, dus 20 februari, hebben ‘onze buren’ in Borger-Odoorn Tweede Kamerlid Ed Anker op bezoek. ’s Middags gaat hij in Borger bij de klimschuur in gesprek met jongeren. (Dus ben je jong en je hebt wat te melden over de gang van zaken bij jou in de buurt... weet waar je moet zijn!) ’s Avonds zal Anker meewerken aan een campagneavond in Assen. En als tussen deze beide gelegenheden nog wat tijd is, doet hij misschien Stadskanaal ook nog even aan, waar wij d.v. op de markt campagne aan het voeren zijn!

 

Het zijn gemeenteraadsverkiezingen. Regelmatig hoor je mensen zeggen dat de landelijke politiek zich er eigenlijk zo weinig mogelijk mee zou moeten bemoeien. Daar valt wat voor te zeggen. Toch zijn het leuke momenten om te leren over het brede werk dat politiek is, en te horen van de belevenissen van de mensen die fulltime en landelijk actief zijn. Ook is het zo dat bekende namen misschien mensen trekken die anders niet zo snel op een bijeenkomst komen. En daarbij komt dat ik laatst in een onderzoekje las dat 85% van de mensen zijn oordeel bij gemeenteraadsveriezingen met name baseert op de landelijke politieke gang van zaken. Zaak dus om mensen daar goed over in te lichten!

 

Ik wil u van harte uitnodigen om op één van bovenstaande data aanwezig te zijn. Laat u vertellen over ons werk en praat er over mee! Ik  nog één bijeenkomst niet genoemd: 26 februari a.s. zal in eetcafé ’t Gerak in Onstwedde een avond speciaal voor jongeren zijn. Campagnetijd is toch een leuke tijd.

 

ChristenUnie: dichtbij

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden