Bendes

zaterdag 06 februari 2010 23:55

Nog 25 dagen

 

De voorpagina van het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat er een jeugdbende is opgerold in Stadskanaal. Al weer. Dit keer betreft het zes tieners tussen de 12 en de 14 die vermoedelijk 200 winkeldiefstallen gepleegd hebben. De vorige bende staat nog vers in het geheugen, de zelfde krant besteedt vandaag namelijk ook aandacht aan slachtoffers van de zogenaamde knuppelbende. De leden daarvan werden nog geen 3 maanden geleden opgepakt. Ik zal niet opnieuw gaan beschouwen wat ik denk dat de oorzaken zijn van dergelijke ontwikkelingen. Dat heb ik de vorige keer al gedaan.

 

Wat opgemerkt kan worden is dat de politie er blijkbaar dicht op zit. Ik heb geen onveilig gevoel als ik door mijn dorp loop, en toch weet de politie uit de omgeving twee bendes op te rollen. We weten wel dat er genoeg problemen rondom groepen jongeren zijn in onze gemeente. Er wordt hard aan een aanpak gewerkt. Maar duidelijk is inmiddels dat we het de komende periode in de raad absoluut niet alleen over bakstenen en stoeptegels moeten gaan hebben.

 

Vandaag kwam ik in het centrum ook een paar bendes tegen. Iets minder gevaarlijk, maar ik denk wel dat ze hier en daar wat bedreigend over konden komen. Her en der verspreid door het centrum stonden groepen (kandidaat)politici in verschillende kleuren willekeurige passanten op te wachten. Op het Europaplein was het helemaal een drukte van jewelste wat betreft campagnevoerders. We moesten op onze wandeling in tweetallen door het centrum in onze blauwe sweaters, daar als het ware door een rode zee heen waden. Die spleet, zoals gebruikelijk, ook hier heel soepeltjes.

 

ChristenUnie: Loopt goed

ChristenUnie: Effent de baan

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden