Egoïstisch en kortzichtig

maandag 15 februari 2010 14:41

Nog 16 dagen

 

Egoïstisch en kortzichtig.Veel anders kan ik de landelijke VVD-stunt: “shoppen is ook zondagsrust” niet noemen.

 

Het is egoïstisch omdat de eigen wens om te kunnen shoppen veel belangrijker wordt geacht dan de wens van anderen om op zondag niet te hoeven werken. Ik wil een leuke vrije dag, daarom mogen anderen er geen! Ik wil winkelen, en daarom moeten anderen voor mij op hun rustdag hun bed uit, bij hun gezin weg, maar een keer de kerk overslaan en klaar staan om mij te bedienen. Ik wil winkelen; wat maakt mij het uit dat een kleine ondernemer nu 7 dagen per week zijn winkel open moet gooien? Ik wil shoppen, wel jammer dat het tegenwoordig zo lastig is om dat samen met vrienden of familie te doen, omdat iedereen op andere momenten werkt tegenwoordig.

 

Het is zo kortzichtig. Blijkbaar geen idee waar het idee zondagsrust vandaan komt en waar het toe dient. De samenleving is niet gediend bij het ontnemen van een collectieve rustdag. Zes dagen werken is meer dan genoeg. Een groot deel van de ondernemers is niet gebaat bij de zondagsopenstelling. Uit een onderzoek van de SP (waarvoor hulde) blijkt dat ook hier in Stadskanaal een meerderheid van de ondernemers er niet op zit te wachten. Het levert nauwelijks extra inkomsten op en vraagt om een behoorlijke extra inspanning.

 

Afijn, het standpunt van de ChristenUnie was en is duidelijk. Dat van de VVD nu ook. Een verkiezingsstunt over de ruggen van de ‘hardwerkende burger’ en het MKB had ik bij de VVD niet verwacht. Erg teleurstellend. Gelukkig kunnen die mensen nog altijd bij ons terecht.

 

ChristenUnie: heel duidelijk

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden