Boos

zaterdag 20 februari 2010 22:15

Nog 11 dagen

 

Net als veel Nederlanders stond ik vanochtend op met het nieuws dat het kabinet is ‘gevallen’. Gevallen is niet de juiste term. Vervolgens mochten we vandaag in het centrum campagnevoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard ging het in veel gesprekken vandaag dan ook niet over lokale politiek. De reacties waren divers.

 

Ik sprak met heel veel mensen wier vertrouwen in de politiek nog eens een extra deuk had gekregen. Er werden zelfs scheldwoorden gebezigd om bewindslieden te typeren. Ik heb nog niet eerder in de campagnes die ik sinds 2000 meemaak zoveel mensen gehoord die zeggen niet meer te gaan stemmen omdat ze het vertrouwen in de politiek volledig hebben verloren.

 

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die inzien dat de ChristenUnie hier totaal geen blaam treft.

 

Ik sprak met mensen die zich ontzettend boos maakten – en mijns inziens volledig terecht - dat de PvdA het landsbelang ondergeschikt maakt aan het partijbelang. In crisistijd breken nu tijden aan met een demissionair kabinet en een – waarschijnlijk moeilijke – formatieperiode. Minstens een maand of 7 zal het land toch wel niet volledig geregeeerd kunnen worden. Daar gaat Nederland nog jaren last van hebben.

 

Ik heb mij daarom ook zeer verbaasd over mensen die triomfantelijk deden over het gevallen kabinet. Dit is niet goed voor Nederland. Echt niet. Naast het half jaar zonder regering heeft ons imago in het buitenland waarschijnlijk ook een forse deuk opgelopen. Het kabinet offeren in de hoop de gunst van de burgers te winnen bij lokale verkiezingen is schandalig. Zeker in deze tijd, op dit moment, om deze reden en met deze gevolgen.

 

Verder wil ik het er eigenlijk niet meer over hebben. Daarmee zou namelijk helemaal het doel van Bos c.s. bereikt zijn en zijn misplaatste verkiezingsstunt geslaagd. We hebben nu te maken met lokale items en lokale mensen. Over drie maanden gaan we het wel weer over de landelijke politiek hebben. Nu nog 11 dagen campagne voor en over Stadskanaal.

 

 

De twee tips in de serie van 365, voor dit weekend:

 

ChristenUnie: Eenheid!

ChristenUnie: Vertrouwen waard

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden