Genoeg te kiezen

maandag 22 februari 2010 16:28

Nog maar 9 dagen!

 

Ik heb een wijze vrouw. Dat is soms handig. Ik had voor vandaag alweer een hele tirade klaar over hoe de (landelijke) PvdA heeft afgedaan als betrouwbare partner. Gelukkig wees mijn vrouw erop dat dat niet zinvol is en ik beloofd had het bij de lokale politiek te houden. Dus over tot de orde van de dag. Er staat namelijk een interessante week voor de deur. Juist op het moment dat ‘onze’ gemeenteraadsverkiezingen ondergesneeuwd dreigen te worden, regent het lokale debatten.

 

Morgen vindt vanaf 19.30 in zaal Hoekzema aan de Hoofdstraat in Stadskanaal een debat plaats tussen alle partijen, georganiseerd door huurdersvereniging de Koepel. Daar mag ik aan deelnemen. Daarnaast zal donderdag in Rendering in Vlagtwedde een debat worden gehouden over agrarische vraagstukken met lijsttrekkers uit Stadskanaal en Vlagtwedde. Ingrid Sterenborg zal ons daar vertegenwoordigen. Zij mag een dag later ook in de Kwinne in debat gaan met al haar collegalijsttrekkers in het RTV Stadskanaaldebat.

 

Op die zelfde avond houdt de ChristenUnie ook een interessante jongerenavond in eetcafé het Gerak in Onstwedde. Een uurtje ontspannen programma en daarna nog ontspannener nakletsen. In Stadskanaal valt genoeg te kiezen, we doen hard ons best dat duidelijk te maken. Over 9 dagen gaat het namelijk niet over de vraag of Bos of Balkenende het nu bij het rechte eind had, we weten immers allemaal wel dat dat Rouvoet was. :)

 

Het gaat echter om de vraag of we er een gezonde financiële politiek op na gaan houden, of Stadskanaal fysiek en geestelijk leefbaar blijft, of mensen tonnen per jaar over hebben voor een theater en miljoenen voor niet noodzakelijke projecten. Het gaat over de vraag hoe ver we de samenwerking met onze buurgemeenten door willen voeren, of er eindelijk weer een daadkrachtig college komt dat goed communiceert en of Stadskanaal beter bereikbaar wordt.

 

Ik zou zo nog wel even door kunnen gaan. Maar het is net zo leuk als u één van de debatten bij gaat wonen om de verschillende insteken op deze vragen te horen of op onze avond in Onstwedde langskomt natuurlijk!

 

ChristenUnie: aan zet

 

Labels
Weblog

« Terug

vorige logs > 2010

Geen berichten gevonden